Back to All Events

Frukost - En hållbar leverantörskedja - Nudie Jeans

Textil och denim industrin som den ser ut idag är en av de mest ohållbara industrierna i världen både för människor och miljön.
Det är i den verkligenheten Nudie Jeans befinner sig i och försöker göra det omöjliga möjligt- att ha en hållbar leverantörskedja med ett livscykelperspektiv där vi tar ansvar från råmaterial genom hela kedjan till försäljning och vår eco -cycle vi har i våra butiker där vi reparerar, säljer second hand och har återvinnings projekt.
För att lyckas med det krävs mod, beslutsamhet och stor passion för produkten. Under föreläsningen beskrivs de praktiska och strategiska stegen Nudie Jeans har tagit för att få en hållbar leverantörskedja, där miljö, sociala delar och transparens har stor betydelse.

Sandya har jobbat med hållbarhet i textil och modebranschen, utomlands och på hemmaplan, sedan 2007 och har utvecklat Nudie Jeans hållbarhetsarbete de senaste sju åren.
Brinner lite extra för de sociala aspekterna i leverantörskedjan och framförallt i levnadslönsfrågan.

Föreläsningen arrangeras av Gomorron Östersund, Studieförbundet vuxenskolan, projektet SMICE och Peak Innovation.

Upplägg:
08.00 Mingel och kaffe
08.15 Föreläsning
09.15 Frukost

Frukostföreläsningen kostar 100:- för dig som inte är medlem hos Gomorron Östersund. Swisha till 123-5979034 och skriv Nudie Jeans

Anmälan till hello@gomorronostersund.se eller på facebookeventet.

Vi ses!
/Gomorron-crewet, Studieförbundet vuxenskolan, projektet SMICE och Peak Innovation