Back to All Events

Gomorronfrukost: Myterna kring solceller och elbilar

  • Gomorron Östersund 42 Prästgatan Östersund, Jämtlands län, 831 33 Sweden (map)

Dags för en ny frukost! Den här gången med stenhårt fokus på vad som egentligen gäller kring solceller och elbilar, vad är myter och vad är egentligen sant och möjligt här i Jämtland. 

VI FÅR BESÖK AV JIMMY ANJEVALL som är en av regionens starka krafter bakom den offensiva energi- och klimatsatsning vi har här. Han har varit inblandad i prisbelönta projekt för att ställa om energisystemet mot en grönare framtid och vet allt om myter och sanningar när det gäller energi- och klimatfrågor. Är det tex för kallt här för elbilar? Räcker antalet soltimmar här uppe i djupaste Norrland för att kunna investera i solceller? Och hur galet dyrt är det egentligen att köpa en elbil? Om detta och mycket annat.

Du kommer kunna PROVKÖRA elbil och elcykel på plats, och titta på solceller. Vi kommer även ha ett par från vår partner Länsförsäkringar på plats för att svara på frågor om försäkringar och annat kopplat till elbilar och solceller.

VINNA EN ELCYKEL? Jimmy kommer även berätta om en pågående tävling inom projektet SOL-EL-BILAR som pågår under mars/april/maj... mer info på solelbilar.se.

KURIOSA för alla fotbollsnördar: Jimmy är tidigare ÖFK-spelare och återfinns på top-10-listan över flest spelade matcher genom tiderna :)

UPPLÄGG
Frukost från 8.00 och Jimmy-snack 8.30-9.30, därefter möjlighet till eftersnack och specifika frågor fram till 10.00.

ANMÄLAN
Vill du delta? MAILA jimmy.anjevall@regionjh.se senast 7e maj. Max 40 pers.

Kostnadsfritt och öppet för alla intresserade. Frukost ingår.

Välkomna!
/Gomorron-crewet och SOL-EL-BILAR-projektet